Individuele professionalisering
Professionalisering helpt u als professional, leidinggevende en/of manager om op uzelf te reflecteren en te onderzoeken wat uw ontwikkeldoelen zijn. U leert verbinding te maken met wie u bent, wat u drijft en wat uw diepste overtuigingen zijn. Professionalisering helpt u te groeien, vanuit uw kracht te gaan werken, inspiratie op te doen, vaardigheden te ontwikkelen en resultaten te bereiken.

Persoonlijke professionalisering is behulpzaam bij vragen als:
Hoe kan ik leiding geven aan mezelf?
Hoe ga ik om met mijn gedrevenheid?
Hoe ga ik om met lastige contextfactoren?
Hoe hanteer ik grenzen van mijzelf en van anderen?
Hoe kan ik groei en verandering van mezelf en anderen stimuleren?
Hoe kan ik de samenwerking met anderen of tussen anderen verbeteren?
Waarom loopt een voorgenomen persoonlijke groeistrategie toch weer vast?

Uitgangspunten bij de aanpak zijn:
In een intake gesprek wordt de doelstelling en het gewenste resultaat   geformuleerd. In onderling overleg met de opdrachtgever worden de doelen nastgesteld en wordt het aantal bijeenkomsten afgesproken. Het traject wordt afgerond met een evaluatiegesprek.
In het professionaliseringstraject staat de ontwikkeling van kwaliteiten, vaardigheden, inzichten in mogelijkheden en grenzen centraal.
De bijeenkomsten bestaan uit persoonlijke gesprekken, reflectie op ervaringen, overdracht van kennis en het doen van oefeningen.
Learning "on the job", tijdens de uitoefening van het werk, is ook mogelijk.
Er worden heldere afspraken gemaakt over de vertrouwelijkheid van de gesprekken en de evaluatie van de resultaten met de opdrachtgever.

 

Wanneer je kleine veranderingen wilt bereiken, werk dan aan je gedrag; wanneer je grote sprongen wilt realiseren, werk dan aan je overtuigingen "